Hejdå Stockholm!


Klockan är sent och jag är fortfarande vaken fast jag egentligen borde sova nu, ska nämligen upp tidigt imorgon eftersom jag, mamma och mormor åker till Värmland och stannar till söndag! Det mesta är packat och kameran följer självfallet med ;) ska bara komma ihåg att inte glömma batteriet som ligger på laddning, som jag gjorde sist jag skulle iväg -.- 

Hur som helst så kommer det bli skitmysigt att få komma bort lite från all skit här hemma! Kommer nog uppdatera en del om internet vill samarbeta med mig hihi. 


Nej nu ska jag fixa det sista sen sova.. Hej så länge! 




Färgfilter!


Hallå!
Har börjat bli piggare nu äntligen efter att ha varit sjuk några dagar.. fast nu är jag jävligt trött D: har hållt igång sen halv 9 imorse. Uh.. Har hunnit med en hel del idag, först tömma en hel konteiner med kameraväskor som skeppats från Vietnam sen har jag även hunnit med att städa och åkt en tur till ks för att hämta Jessica ♥ Nu på kvällen såg jag och pappa en film, Johnny English. Tycker ettan är mycket bättre och roligare så lite besviken blev jag faktiskt. Pappa och jag har även haft lite fotolektion. har provat färgfilter och fotat vattendroppar för att han skulle visa effekten och det blev riktigt häftiga bilder :D Sen har han även visat hur man gör om man ska fota t.ex porträtt och man vill ha bakgrunden i en speciell färg. Färgfilter används egentligen mest till att "justera" hudtoner och andra färger men man kan egentligen göra allt möjligt bara man är kreativ! Porträttbilderna håller jag dock för mig själv haha. När vi vart klara så fick jag faktiskt behålla alla färgfilter och det är jag såå tacksam för :* ♥ snälla pappa ♥






Droppar


Jag lackar på min mac asså.. känns som att jag aldrig kommer lära mig den! Har ändå haft den i två månader lixom.. Hopplöst :@ och nu måste jag använda den för att lägga in bilder och fixa dom eftersom jag inte ens kan se bilderna i min PC längre då PS elements dissar mig. Så nu läggar jag in allt i macen, fixar dom där och sen för över dom till min PC haha. Fattar inte hur man lägger upp bilder på nätet på den så det får bli så. 

Jag vet inte varför bilderna på bloggen blir helt blurriga när dom egentligen är knivskarpa? kanske för starka färger. Använde radiosändaren på blixten och satte den bakom en rosa pärm i diskhon. Har inte gjort något med bilderna mer än att beskära dom och ändra lite kontrast. 

Nu blev det bättre när jag testade att spara för webben :D




Nytt i kameraväskan


Har fått lite nya grejer till samlingen! Den här gången en radiosändare. Riktigt roligt att leka med. Bara sätta på blixten och kameran så kan man få superfina effekter. Ska få låna en till blixt också, blir bra när jag ska försöka mig på porträttbilder senare till våren när studion går att använda igen. 






Helgen


I helgen har Jessica bott hos mig då päronen varit i Arvika och det har som vanligt varit väldigt trevligt ♥ i fredags blev det mest chill och i lördags var vi till Jakobsberg för att fira bästa Jenny som fyllde 21 på alla hjärtans dag. Det blev middag på kina och sen drog vi till PG. Jag och Jessica var nyktra för jag körde bil. Det var skoj att träffa alla :D 

Hade med kameran men blev inte så bra för det var så dåligt ljus.. väldigt brusigt pga det höga ISO-talet. Men något iaf :) 






.

Följ min blogg med Bloglovin


Jag


Jag hatar egentligen att vara med på bild, därför står jag helst bakom kameran.. Men idag trotsade jag det lite iaf, med ofixat hår och allt. Ska ta bild på mig själv igen om ett halvår och se hur jag ser ut då :D tjockistroll



Tyson






<3





Snö


Här har jag gått och tänkt snart kommer våren så kommer ett sånt här snöfall :@ Nu känns våren bara ännu längre bort.. men ska väl inte klaga för vi har haft en jävligt mild vinter nu i jämfört med förra. Halva februari har redan gått sen är det bara en jobbig månad kvar :D
Iaf så har jag varit tvungen att ta mig ut för att skotta bort snön från uppfarten.. fyfaan det var skitjobbigt tänk hela uppfarten med 2dm snö sen har plogen kört förbi och lämnat snön precis nedanför uppfarten.. gick inte ens köra ut bilen... Men nu är det klart och det känns skönt :) slut i kroppen bara. Och till kvällen blir det gym så en hurtig dag idag! 




Rosa!


På tal om vacker himmel haha... var ute med hundarna och när solen var på väg ner så var himlen helt rosa! Skyndade mig hem för att hinna knäppa en bild men hann inte. Eller hann göra från trädgården sen gick det skitfort så vart det mörkt.. lite synd men fick några mellan träden iaf :)




Blått


Två till bilder från Värmland när vi var där fast för två år sedan. 



Vacker himmel


När mina hjärtan och jag var i Värmland förra året så var himlen så här vacker en kväll, riktigt intensiva röd/orangea färger.. skithäftigt.
Enligt min privata wikipediakälla så är himlen så fint färgad för det är smuts i atmosfären som reflekteras. Inte lika fint kanske. Haha



Värmland


På sportlovet bär det förhoppningsvis av till Värmland ♥ Fast till mormor hus då det inte går att ta sig ner till vårat när det är snö. Ska bli skönt att få komma bort lite... 




Gulsparv


Pang sa det i fönstret. Vi gick ut för att kolla vad det var som kan ha smällt in i fönstret och på backen låg en liten fågel och sprattlade. Pappa gick ner och plockade upp den, stackarn var så chockad och det såg nästan ut som den hade brutit nacken men den andades fortfarande. Vi tog in den i värmen och redan efter ett tag började den piggna till och då försökte vi få i den lite vatten. Efter säkert 45 minuter hade den återhämtat sig tillräckligt för att sedan kunna flyga vidare.


Canon EOS 600D, 50mm, f/1.8 II


Barn




Nikon D3s, 70-200mm f/2.8


Allt om raw


På mässan hade vi Moderskeppet som grannar, de har superbra videokurser om man vill lära sig allt inom bildbehandling. Det finns flera kurser som är gratis på hemsidan och det är skitbra för nybörjare. Vi köpte en kurs "allt om raw" som både pappa och jag har användning av. Jag fotar bara i raw för att det är så enkelt att justera vitbalansen. Justera vitbalans utan att försämra kvalitén är omöjligt på en jpeg eftersom den redan är behandlad och en färdig bild, dessutom måste man oftast gå flera omvägar för att få det att se snyggt ut. Rawfilen sparas utan någon som helst digital behandling och är inte en färdig bild. Jag suger egentligen på allt sånt här men försöker lära mig så mycket som möjligt nu :D





Naturfotomässa i Västerås


I lördags var jag på fotomässa med pappa i Västerås.. Det var en väldigt liten med kanske 15 utställare, sen hölls det flera föredrag också som var väldigt intressanta :) Egentligen kostade de 150kr per föredrag eller paketpris 450kr för 5st men jag fick gå gratis på alla :D Det var naturfotografer som varit och fotat vita lejon, pelikaner och albatrosser. Brutus, en av föreläsarna, var på en resa till Grekland för att fota krushuvade pelikaner. Visste ni att de kan bli upp till 1,9m(!) långa och mellan vingspetsarna kan det bli upp till 3,5m? Helt otroligt. Häftigt är det iaf!
Hur som helst så gick mässan bra och vi sålde mycket mer än vi hade förväntat oss! 
Vi åkte hemifrån 6 på morgonen och kom hem 20:30 på kvällen så jag var jävligt trött.. somnade på golvet när jag tittade på melodifestivalen haha.. Men sen efter att jag lagt mig i sängen sov jag 11 timmar och det behövdes :)













Lejondal


Tog med hundarna till Lejondal och gick en promenad i spåren och sen gick vi också ut på isen där jag släppte båda så de fick springa av sig :) Solen har skinit hela dagen men det har varit jävligt blåsigt.. Isvindar typ.. 







Hästar


Jag gillar egentligen inte hästar. Tycker dom är obehagliga och läskiga.. Fast ibland är dom lite söta också, åtminstone på avstånd :)





Bästa vän


Det är sjukt hur mycket man kan älska ett djur. Mina hundar betyder allt för mig.. De har funnits där halva mitt liv.. De har fört med sig så mycket glädje och lycka till mitt liv genom åren som gått och jag är grymt tacksam för varje extra minut jag får med dom.. 
Jag är så rädd att förlora mina bebisar. Rambo fyller 11 och Tyson 9. Rambo har blåsljud på hjärtat, artros och för ett par dagar sedan fick han någon typ av krampanfall. Tyson har blåsljud på hjärtat och syringomyeli(kraniet är för litet för hjärnan). Livskvaliteten är fortfarande så pass bra hos båda att det inte behövs göra något än. Men på senare tid har jag börjat förstå att de inte kommer finnas i mitt liv för alltid. Det skär i mig och inget jag vill tänka på.. Men tanken slår mig. 

Hunden är verkligen människans bästa vän. 

Jag älskar er obeskrivligt mycket ♥




En fågel


Tog en liten sightseeing i Bro i veckan för att ladda batteriet till bilen medan jag körde.. Batteriet till bilen sjunger nog på sin sista vers och det är nog dags att bytas ut snart.. Just nu vågar jag inte åka nånstans för jag är rädd att bli stillastående, iaf om jag stänger av motorn.
Körde lite småvägar och fick syn på en fågel. Körde efter den en bra bit innan jag tillslut lyckades få EN bild på den.. så fort jag kom nära så flög den iväg och den satt typ still två sekunder innan den flög igen.  




Promenad


Idag har det varit riktigt fint väder med sol och relativt varmt, så jag, Jessica och Kjelle tog en längre promenad med hundarna i det härliga vintervädret :) Kameran fick följa med, dock var varken Jessica eller Kjelle särskilt samarbetsvilliga idag haha. 










RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se
src="http://www.statcounter.com/counter/counter.js">